/ Дарик Добрич
Започва Тюленово арт фест `2018. Край живописното морско село в община Шабла за пореден път ще се съберат творци, които ще представят рецитали, концерти, изложби. Отново ще отворят врати арт-работилнички и творчески базари.
 
Откриването е в 19 часа тази вечер с участието на местни музикални състави и творчески школи. По-рано, в 16 часа ще бъде открит творчески базар за приложни изкуства. „Книжарница пред открито море” ще предлага в дните на феста книги от български автори, а в 16.30 часа ще се открие изложбата „Фотографии от Тюленово”. В 19.30 започва спектакълът „Заминавам” по Алексей Слаповски. От 20 часа е концерт на група Delight.

Програмата на втория фестивален ден включва литературно матине и беседа за историята на село Тюленово. Ще отвори врати творческа работилница за деца, ще има и среща с художниците и фотографите в Тюленово. В 19 часа започва авторският рецитал на Татяна Йотова, а в 21 часа – концерт на Красимир Йорданов.

Завършва Тюленово арт фест 2017 (СНИМКИ)

За събота са предвидени водолазни курсове, хоротека за народни танци и вечер на занаятите. Традиционният конкурс „Най-добра рибена чорба” ще започне в 18 часа. В този ден концерти ще имат Групата на Таралежков /21.30 часа/и Борислав Хаджиев, Марин Бобев и приятели /19.30 часа/.

За неделя е предвидена прожекция на документален филм от 11 часа в читалището.