Задържат двамата непълнолетни крадци от Балчик за постоянно в ареста
Задържат двамата непълнолетни крадци от Балчик за постоянно в ареста / Дарик Добрич

Окръжен съд Добрич наложи постоянна мярка задържане под стража на двамата непълнолетни крадци Айгюн и Милен от Балчик. От проведените процесуално следствени действия е установено, че те са извършители на взломни кражби от 21 бунгала в рибарското селище по ул.„Приморска" в града, от които са взети множество електрически инструменти и сума пари. В хода на работа вещите са открити в изоставен имот.

Установено, че младежите са извършители на няколко престъпления от началото на 2016 година в Балчик - взломна кражба на плазмен телевизор, музикална уредба и електрически инструменти от частен имот; взломна кражба на извънбордов двигател за лодка; взлом на лек автомобил и кражба на пари; кражби на електрически инструменти от частен имот; на 156 стъклени бутилки с безалкохолни напитки от обект за обществено хранене; на три мобилни телефона; мъжко портмоне; взломна кражба на спално бельо, дрехи и друга покъщнина.

Момчетата са на 17 и 14 години, от ромски произход, живеят в Балчик. Не ходят на училище, водят се на отчет в Детска педагогическа стая от години, срещу тях са взети всички възможни мерки от МКБППМН. Само през месец май са извършили 14 кражби и грабежа.