Дрон фест Албена
Дрон фест Албена / Албена
Дронове ще сервират напитки на плажа в Албена през уикенда. Атракцията е част от програмата на второто издание на единствения по рода си в България Дрон фест.
 
Проявата се организира от Българската дрон асоциация и сектор „Спорт“ в курорта. Съботният ден е определен от организаторите като Национален ден на дрона. На днешната дата ежегодно собствениците на дронове се събират в комплекса.
           
След миналогодишния фурор организаторите са си поставили високи цели и възнамеряват да превърнат събитието в предизвикателство за пилотите и в празник за зрителите.
           
Посетителите ще бъдат забавлявани с атрактивни игри с дронове, които включват разпръскване на конфети от въздуха и безплатни полети с публиката. Състезателен елемент от фестивала е и изготвяне на отборно въздушно видео за ваканционно селище „Албена“. Най–добрият филм ще бъде отличен на церемонията по награждаване в неделя – 14 май, от 10:30 часа, а неговият автор ще бъде изненадан със специална награда – уикенд за двама, осигурен от домакините.
           
Тази година организаторите провеждат и специална томбола за зрителите, регистрирали се на 13 май. Осем души ще могат да спечелят напълно безплатен полет с балон с топъл въздух. Победителите ще могат още на следващия ден да полетят над прекрасния плаж на Албена.
           
Много настроение ще предизвика и предвиденият конкурс „Мис и Мистър Дрон“. Те ще бъдат избрани от посетителите, които са се регистрирали на място или през сайта. Победителите могат да се подготвят за интересни награди, осигурени от съорганизаторите на събитието.
 
Игрите ще бъдат съпроводени от акробатично шоу на пясъка и парад на хвърчилата, а когато се стъмни – диджей парти ще вдигне градуса на настроението. Националният ден на дрона ще бъде изпратен в 22 часа, отново на плаж Ганвие, с красиви фойерверки. 
           
Организаторите планират и провеждане на флаш моб с посетителите, който ще бъде заснет от „механичните птици“. Програмата на втория национален дрон фестивал може да бъде открита www.dronefestbg.com. Официалното откриване стартира в 10 часа в събота. Тогава ще бъде дадено началото на състезателните дрон игри.