Възстановиха над  600 метра откраднат кабел в района на Оброчище
Възстановиха над 600 метра откраднат кабел в района на Оброчище / Енерго-Про

Специалисти на Енерго-Про Мрежи възстановиха открадната подземна кабелна линия в землището на село Оброчище, съобщават от електроразпределителната компания. Кабелната линия е средно напрежение с дължина  600 метра и осигурява резервно електрозахранване на хиляди домакинства. Неотдавна кабелът е бил изровен и откраднат, в резултат на което резервната връзка е прекъсната.

20 киловолтовата кабелна линия е връзка между два извода от подстанция „Албена“ и свързва два трафопоста, чрез които се доставя електричество на хиляди домакинства и на складовата база на курортен комплекс „Албена“. Този кабел осигурява резервна връзка и при възникване на авария, чрез него се възстановява електричеството на складовата база и на хората в селата Оброчище, Църква, Рогачево и Ляхово, докато екипите на електроразпределителното дружество отстраняват повредата.

Освен че нанесе финансови щети на дружеството, престъпното деяние подложи на риск сигурността на електрозахранването на хиляди домакинства в четирите села, посочват от дружеството. Възстановяването на електрическата линията ще осигури по-надеждно електрозахранване на хората и фирмите в района през настъпващия зимен сезон.