С поредни призови места от национални кулинарни конкурси се окичиха възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „Пейо Яворов” в Добрич. Дванадесетокласничките Неше Неждет и Николета Енчева се класираха на първо и второ място в категорията „Най-добър млад сладкар” в конкурса „Най-добър готвач на годината”, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/. Състезанието се проведе след десетгодишна пауза в „Гранд хотел Варна” под наслова „Иновативна балканска кухня – новаторство и стил”.
Младите сладкари са били оценявани от жури с председател шеф Ради Стамболов, разказа пред Дарик преподавателят в гимназията по туризъм Милена Ненчева. Десертите, които са представили двете добричлийки са били чийзкейк с тиква и сладкиш с моркови и дюля. И за двете момичета това е първо участие в подобно състезание.
Наградата за победителката включва грамота, медал, комплект професионални ножове и подбрани марки вина.
Двете призьорки учат в паралелка „хлебар – сладкар”. Неше Неждет мечтае да продължи образованието си в сферата на кулинарията в България или в Испания. За Николета Енчева сладкарството ще си остане само хоби. И двете обаче са горди с представянето си в конкурса и се надяват на бъдещи успехи в подобни състезания, споделиха те пред Дарик.
Младите сладкари са били оценявани от жури с председател шеф Ради Стамболов, разказа пред Дарик преподавателят в гимназията по туризъм Милена Ненчева. Десертите, които са представили двете добричлийки са били чийзкейк с тиква и сладкиш с моркови и дюля. И за двете момичета това е първо участие в подобно състезание.
Наградата за победителката включва грамота, медал, комплект професионални ножове и подбрани марки вина.
Двете призьорки учат в паралелка „хлебар – сладкар”. Неше Неждет мечтае да продължи образованието си в сферата на кулинарията в България или в Испания. За Николета Енчева сладкарството ще си остане само хоби. И двете обаче са горди с представянето си в конкурса и се надяват на бъдещи успехи в подобни състезания, споделиха те пред Дарик.