Волейболистът Георги Манчев е №1, волейболният тим - най-добър отбор за 2015 година
Волейболистът Георги Манчев е №1, волейболният тим - най-добър отбор за 2015 година / netinfo

Добричкият волейбол получи признанието на спортната общественост на града при определянето на спортист и отбор на 2015-а година. Разпределителят на Добруджа 07 Георги Манчев оглави десетката на най-добрите спортисти на Добрич през настоящата година. Той събра 222 точки в традиционната анкета, организирана от общината. За отбор № 1 бе определен мъжкият тима на волейболния клуб, който спечели Купата на България и зае второ място на държавното първенство на НВЛ.

Тази година общината раздаде 70 анкетни листа на треньори, председатели на клубове, членове на ПК”Спорт и младежки дейности”, кметския екип и журналисти. Попълнени бяха 44 анкети, а две бяха анулирани заради нередности. Номинирани бяха общо 39 спортисти и 13 отбора. Ето как изглежда десетката на най-добрите спортисти и кои са трите най-добри отбора:

1. Георги Манчев, волейбол, ВК”Добруджа 07”          -        222 т.

2. Даяна Димитрова, вдигане на тежести, СКВД”Добрич”  -  207 т.

3. Драгомир Стойчев, борба, СК”Добруджански юнак”   -   202 т.

4. Мариян Момчев, бокс, БК”Добруджа”   -    181 т.

5. Джошкун Якубов, хандбал, ХК”Добруджа”   -   178 т.

6. Панайот Димитров, борба, СК”Добруджански юнак”    -   118 т.

7. Нанси Георгиева, танци, ЗТО „Алексия”    -    104 т.

8. Михаил Михалев, л.атлетика, СКЛА „Добруджа”   -   101 т.

9. Георги Михайлов, карате, КК”Самурай”   -   98 т.

10. Станислава Сарандева, плуване, СК по плувни спортове „Добруджа”  -  95 т.

При отборите:

1. ВК”Добруджа 07” – мъже      -    102 т.

2. ХК”Добруджа” – мъже      -     68 т.

3. КК”Самурай” – мъже    -    24 т.

Церемонията по награждаването ще се състои на 18 декември, от 13 часа в клуб Бакарди. Отличените спортисти, отборите и треньорите им ще си разпределят награден фонд от 7 хиляди лева.

Зам.-председателят на ПК”Спорт и младежки дейности” Георги Друмев сподели днес, че ще внесе за разглеждане в комисията изменения в правилата за определяне на най-добрите спортисти, за да бъдат изчистени критериите при избора. Възможно е да бъде обсъден и приет Правилник за определяне на десетката и трите отбора, в който да залегнат точни и ясни правила и да се избегнат спорове от различно естество, които се водят от години насам при избирането на най-добрите.