Вижте кой ще се бори за гласовете ни на 12 май
Вижте кой ще се бори за гласовете ни на 12 май / DarikNews.bg

24 партии и 7 коалиции регистрираха листите си с кандидат-депутати в Районната избирателна комисия - Добрич, съобщиха оттам. Срокът за регистрация изтече в събота – 6 април, в 17.00 часа. Общо 207 са кандидатите за 6-те места за народни представители от Добрички избирателен район, което означава, че за едно депутатско място ще спорят 35 души.
Четири формации  - ГЕРБ, ДПС, РЗС и движение „България на гражданите”, имат пълни листи, включващи по 12 имена. Две партии хвърлят в предизборната борба само по един кандидат.

Водач на листата на ГЕРБ е досегашният депутат и областен председател на партията Румен Иванов. Втора и трета позиция в листата са отредени на областния управител Желязко Желязков и Адриан Ялнъзов. Едва четвърти е другият досегашен депутат от ГЕРБ д-р Цветомир Михайлов.

Листата на „Коалиция за България” се води от председателя на Младежкото обединение на БСП Явор Гечев. След него се нарежда Сияна Фудулова - депутат от 40 НС и председател на Областния съвет на БСП. На трето и четвърто място са Пламен Желязков от Тервел и Даниел Петков от Добрич.

Водач на листата на ДПС е зам.-председателят на партията Рушен Риза, следван от председателя на областната организация д-р Ердинч Хаджиев. На третото място в листата е областният председател на Младежкото ДПС Тюляй Мехмедова, четвърта е  Аксел Наз-Исмаилова - общински съветник от Тервел.

Водач на листата на партия „Атака” е Николай Александров, областен координатор за Варна и регионален координатор за Североизточна България. Следват го Калина Балабанова, Ивелина Йорданова и Димитър Димитров. Сред кандидат-депутатите липсва лидерът на „Атака” в Добрич и общински съветник Атанас Атанасов.

Д-р Евгени Чобанов е начело на листата на коалиция „ДСБ и Български демократически форум” в Добрички избирателен район. Следват Петър Петров, Антония Кирова и Ивайло Евдокимов.

Листата на коалиция „Съюз на демократичните сили” води юристът Детелина Симеонова. След нея се нареждат Маргарита Вичева, Александър Александро и Христо Боев.

Водач на листата на РЗС е Красимир Кръстев от Каварна, следван от Кирил Костов, Ваня Сърбова, Васил Василев.

Билгин Якубов е водач на листата на коалиция "Център - Свобода и достойнство", която обединява НДСВ и новосъздадената партия на Корман Исмаилов и Касим Дал  НПСД /Народна партия "Свобода и достойнство"/. В листата са включени още областният лидер на НДСВ д-р Георги Желев, Сали Феим, Благомир Станев.

Начело на кандидат-депутатската листа на "Движение България на гражданите” е Прошко Прошков - член на Националния съвет на партията. На втора позиция се нарежда Ростислав Йорданов от общинското ръководство в Добрич, трета е Олга Задгорска - областен председател на движението, следвана от  Дарина Аргирова-Митева.

За гласовете на добруджанци ще се борят и кандидат-депутати от следните партии – "Национал-демократична партия", "Демократична алтернатива за национално обединение", "Национално патриотично обединение", "Лидер", "Либерален алианс", "Българска левица", "Национален фронт за спасение на България", "Глас народен", "Партия на българските жени", "Демократическа партия", "Нова алтернатива", "Християндемократическа партия на България", "Демократична гражданска инициатива", ВМРО-БНД, БЗНС, "Кауза България", "Единна народна партия", "Другата България", "Средна европейска партия".

Кандидат-депутатски листи в Добрички избирателен район са регистрирали и коалициите "Българска пролет" /Българска социалдемокрация и Партия на зелените/, "Горда България", "Гражданска листа - Модерна България".

Всички кандидати за народни представители от 8 МИР - Добрич можете да видите тук.