Вандали повредиха още неоткрита детска площадка
Вандали повредиха още неоткрита детска площадка / Дарик, архив

Приключват строителните работи на новата детската площадка до блоковете 15, 16 и 17 в кв.Балик. Съоръжението ще бъде открито до дни, съобщи кметът на Добрич Йордан Йорданов. Ремонтирани са подходите към площадката, а в следващите месеци ще се облагороди тревната площ, ще бъдат поставени и пейки. 25% от средствата са предоставени от спонсор.

От общината обаче се оплакаха, че вече е факт вандалско посегателство там. Преди да бъде завършена оградата, били поставени две тенис маси и мрежите на вратите на футболното игрище. На следващата сутрин едната мрежа била нарязана, а едната тенис маса – изкривена от основите.

Ще бъде облагородено и пространството около т.н. Рилски блокове – с номера 192, 194 и 196, на ул. Хан Тервел, където ще има две детски площадки за различни възрасти. Там също ще има спонсор – 50% от средствата ще предостави американската компания, която построи лавандуловата дестилерия.

В района има и проблем с неоттичането на повърхностните води между блок 194 и 196, който също трябва да се реши от общината, допълни зам.кметът арх.Боян Коларов.