Ван Орден поздрави добричкия кмет
Ван Орден поздрави добричкия кмет / netinfo

 

         На официалния прием в Камарата на лордовете в британския парламент в Лондон, депутатът от Европейския парламент и докладчик за България Джефри Ван Орден лично е поздравил Кмета на Добрич за пълноправното европейско членство на България, съобщават от пресслужбата на общината.

 

Детелина Николова е отправила покана към Джефри Ван Орден да гостува в Добрич тази година. Британският политик е получил като подарък европейския паспорт на Добрич.

 

 Николова е единственият български кмет, поканен на официалното събитие, посветено на присъединяването на България и Румъния в Европейския съюз. Поканата е отправена от председателя на Съвета на Графство Есекс Лорд Пол Ханингфийлд.

 

На приема в британския парламент в Лондон са присъствали дипломати, политици, представители на бизнес средите и медии от Обединеното кралство. Официалните лица са били запознати с бита, традициите и културата на добруджанския край, представени в рекламните издания на Община Добрич. В рамките на разговорите са обсъдени и теми, свързани с развитието на еврорегионите в България.