В.Лучиянов: ГЕРБ ще се свие до сегашните СДС и НДСВ
В.Лучиянов: ГЕРБ ще се свие до сегашните СДС и НДСВ / netinfo
В.Лучиянов: ГЕРБ ще се свие до сегашните СДС и НДСВ
69347
В.Лучиянов: ГЕРБ ще се свие до сегашните СДС и НДСВ
  • В.Лучиянов: ГЕРБ ще се свие до сегашните СДС и НДСВ

Избори ще има не по-рано от есента, а ГЕРБ ще се свие, както това стана с някои стари проекти, като НДСВ и СДС, прогнозира пред Дарик Виктор Лучиянов – председател на Общинския съвет на Балчик.

На 20 декември той обяви официално, че напуска ГЕРБ, но подчерта, че емоционално се е разделил с партията още от пролетта на 2012 година. „Лозунгът ни през 2009-та беше „Да градим България”, но твърдя, че през последните четири години ние рушихме България. Унищожени бяха институциите, малкият и среден бизнес, а правото ни да говорим свободно беше отнето. Партия ГЕРБ изпада в човешка изолация, личностите от партията ще си отиват безвъзвратно, там няма чуваемост”, коментира балчиклията.

Лучиянов подчерта, че е сред основателите на ГЕРБ и е бил редови член. Реално е влязъл във властта през есента на 2011-та като общински съветник, но се е сблъскал с неща, които не кореспондират с нито една морална норма. Признава обаче за свои грешки и казва, че е гласувал тясно партийно, като се е съобразявал не с добруването на гражданите, а на някои партийни величия.

Лучиянов заяви, че остава председател на Общинския съвет като независим, но за него постът не е цел, по-важното е да не предаде интересите на хората, които са гласували за него. Той посочи, че винаги е бил в спорове с областното ръководство на ГЕРБ. „Оставихме Балчик повече от 6 месеца без бюджет. Питах ръководството на партията защо да не подкрепим бюджета, но ми казаха: „Има кой да мисли за това, няма да подкрепяте засега”, каза Лучиянов. Според него областните лидери на ГЕРБ, начело с Румен Иванов, стоят далече от хората.

Лучиянов твърди, че загубил два телефона от страх, че може да бъде подслушван. „Когато разговаряхме, си оставяхме телефоните далече от нас, от страх, че ни подслушват. Притесняваха се хората да не им се случи нещо. Цветан Цветанов - страхът идваше от него. Личното ми убеждение е, че може би и лидерите ни от Добрич бяха под огромен страх от него. Нямаш право да говориш това, което мислиш, а само това, което е общоприето от партията”, разказа Лучиянов.

Той заяви, че се присъединява към новия проект „България без цензура”.

Чуйте цялото интервю с Виктор Лучиянов в прикачения файл.