В Тервел ще строят детски център за физическа активност
В Тервел ще строят детски център за физическа активност / netinfo

Одобрен е проект на община Тервел за изграждане на център за физическа активност в ЦДГ "Здравец" в града, съобщават от кметството. Центърът ще има две направления – закрит плувен басейн и физкултурен салон.

Проектът предвижда да се използват вътрешните дворове на сградата, като в едното от пространствата се оборудва басейн за закалителни процедури, а в другото се обособи салон за физически занимания. Двете оградени пространства ще бъдат покрити с метални конструкции и прозрачен ондулин. Основната част от дейностите ще се концентрират върху подовите и покривните конструкции.

Бюджетът на проекта е 115 936 лева. В него е разчетено купуването на покритие за стените и дъното на басейна , за покривало, за стълба с филтърна група и всички необходими аксесоари. Предвидени са средства за бетоновите работи, както и за оформянето на околното пространство с подходяща подова настилка.

Във физкултурния салон също ще се изгражда подова и покривна конструкция и ще се доставят модулни съоръжения за деца - шведска стена, пързалка, пейки, дюшеци. Освен инвестицията в нова придобивка за децата в Тервел проектът цели още и създаване на условия за квалификация на строителни работници, наети по общинска програма за заетост.