В съда влиза наркопласьор, издал снабдителите си
В съда влиза наркопласьор, издал снабдителите си / netinfo

24 годишният наркопласьор Андриян Атанасов Караянев, в дома на когото бяха открити близо 4 килограма марихуана, ще бъде съден, съобщават от прокуратурата. В хода на разследването Андриян издал двама крупни разпространители на дрога в Добрич. Този факт в обвинителния акт срещу него се посочва като смекчаващо вината обстоятелство. Затова Караянев може да получи по-малко от предвиденото по закон наказание от 3 до 12 години затвор.

Добричлията си изкарвал прехраната, като продавал наркотици. Разполагал с два мобилни телефона, на които му звънели клиентите му. Андриян не бил много предпазлив и скоро станал обект на разработка от страна на полицията.

На 27 септември 2006-та година пласьорът продал 4 пакетчета с марихуана. Същата вечер в дома му дошли двама приятели, които станали свидетели на търговията с дрога. Многократно обвиняемият говорил по телефоните си с клиенти. Той не се стеснявал да продава дрога дори на стълбището в жилищния си блок.

Около 21 часа отново му звъннали. Андриян дал 2-3 грама марихуана и взел 10 лева от трима купувачи. Всички те били изловени от полицаите и признали от кого са взели наркотика.

Последвал обиск в дома на Караянев. Открити са 3808 грама марихуана, 7 таблетки и отделно 30 грама амфетамин.