В Каварна идват блек метъл величията DIMMU BORGIR!
В Каварна идват блек метъл величията DIMMU BORGIR! / netinfo

Четвъртото издание на единствения екстремен рок и метъл фестивал в България - Trash Till Death тази година ще се проведе на 15-ти август в Каварна. Oрганизаторите от Община Каварна и Жокер медиа са поканили една от най-мощните dark и black metal банди - DIMMU BORGIR, които ще стъпят за първи път в България точно на сцената на Trash Till Death. Норвежките метъли ще зарадват максимално феновете на тежката музика у нас, а гостуването им ще бъде в рамките на Европейското им турне.

Организаторите пускат билетите за Trash Till Death в продажаба от днес с цена 40 лв. В деня на феста, билет на място ще струва 50лв. Местата, на които могат да бъдат закупени са: Билетен център в НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Скоро ще бъдат обявени и съпорт бандите, участници във фестивала.

DIMMU BORGIR е сред най-добрите метъл банди, с номинация за тазгодишните награди на авторитетното английско рок списание Metal Hammer - Golden Gods Award. Преди броени дни скандинавците бяха номинирани в категорията Best International Band, а за приза ще се борят с имена като Slipknot, Metallica, Lamb Of  God. През пролетта на 2007г излиза последният им албум In Sorte Diaboli, а през последните години бандата непрекъснато участва в най-големите рок и метъл фестивалите по света. През 2001г след като са многократно номинирани, най-накрая групата е отличена с норвежкия еквивалент на Грами - Spellemannprisen.

Основатели на бандата през 1993г в Осло, са Shagrath - вокал и Silenoz - китара, като двамата са основните автори на текстовете на песните и до днес. DIMMU BORGIR имат издадени 13 албума, лайфове и DVD-та, с които без съмнение заемат своето достойно място на Световната тежка метъл сцена. В първите два албума пеят на норвежки език, след което се ориентират към на английския в песните си. През годините групата не губи мелодичността от по-ранния си период, но песните им стават все по-тежки , носещи мрачна атмосфера. С идването в състава на кийбордиста Mustis, мрачния саунд в звученето на бандата се засилва още повече.

Интересен е факта, че през годините членовете на бандата, неколкократно са сменяли местата, като в самото начало Shagrath (сега вокал) е бил на барабани, а Silenoz (сега китарист) - вокал. На 15-ти август в Каварна очакваме бандата в познатия, последен състав - Shagrath - вокал, Silenoz - китара, Galder - китара, I.C.S. Vortex - бас, Mustis - кийборд, Daray - барабани.  

DIMMU BORGIR без съмнение ще са най-екстремния изпълнител от всички досегашни участници в Thrash Till Death, а на 15-ти август се очаква истинска метъл буря край морския бряг!