Двореца в Балчик
Двореца в Балчик / Дарик Добрич
От днес до 30 август в Двореца в Балчик ще се проведе международен пленер по изобразително изкуство, наречен „Пространство и време“. В него ще вземат участие девет изявени художници от Русия, Латвия, Украйна и България - Лариса Талипан, Самир Гафаров, Намиг Исмаил – Зада, Мариана Силахина, Олга Кашкай, Наталия Савинска, Анна Абидина, Теменуга Димова, Огнян Кузманов.

Чрез този проект КЦ „Двореца” има амбицията да се популяризира като благоприятно място за творчество, за среща на професионалисти и публики, за усвояване на нови културни пространства.

Изложба на италианския художник Алфонсо Бавузи се открива в Двореца - Балчик

Идеята на проекта е да приобщи общността и гостите към естетиката на живописта, да провокира креативността и таланта на художниците и интереса на подрастващите към изобразителното изкуство. Той ще осигури достъп до изкуство чрез скъсяване на дистанцията между творци и потребители от различни социални, възрастови и етнически групи.

На 30 август в зала “Учебен център по изкуства Двореца” пленеристите ще подредят своя изложба.

Още едно културно събитие в Двореца днес ще заинтригува ценителите.

В рамките на провеждащата се за трети пореден път “Седмица на италианската култура в Двореца – Балчик”, от 21 часа на Откритата сцена солисти на Държавна Опера – Варна ще изпълнят известни произведения от италиански композитори. Входът за концерта "Музиката на Италия" е свободен.