Дрифт шоу в  Добрич
Дрифт шоу в Добрич / Община Добрич
На 20 май от 20.30 часа на площад „Демокрация“  в Добрич ще се проведе за първи път Дрифт шоу. В него ще участват 10 от най-добрите дрифтъри в България, сред които и местната звезда – Стефан Стефанов, който е шампион по дрифт на България за 2015 г. и на Румъния за 2016 г.
Към 10-те автомобила, ще се присъединят и двама от най-известните стънтъри. 

Целта на шоуто е да покаже, че атрактивните изпълнения се организират по правилата с обезопасени места за зрители, наличието на линейка и полиция, отбелязват от Община Добрич, които са партньори на събитието. Друга цел, която си поставя шоуто е да покаже на децата, че за да се наричаш автомобилен състезател, не е достатъчно само да се качиш на бърза кола и да даваш газ, а се изисква интелект, дисциплина, работа в екип, физическа подготовка. През деня за децата ще има различни занимания, които ще стартират в 13:00 часа. Участващите ще бъдат разделени в 4 възрастови групи: момичета от 10 до 14 г; момчета от 10 до 14 г.; момичета от 14 до 18 г. и момчета от 14 до 18 г.
Общо 30 деца ще спечелят възможността да се возят в колите на дрифтърите, вечерта по време на шоуто. Победителите ще бъдат определени от игрите през деня.