Традиционна японска кухня бе представена в Кулинарна академия HRC
Традиционна японска кухня бе представена в Кулинарна академия HRC / Кулинарна академия

Суши, тофу, традиционни японски яйчени рулца и оригиналния японски чай Мача представи пред втъзпитаниците на Кулинарна академия HRC към ВУМК г-жа Йоко Московиц - съпруга на американския дипломат Кен Московиц.

Йоко Сожи Московиц е родом от северната част на Япония и представи пред студентите традиционни за своя край рецепти. Японската кухня има много лица, но най-популярното в наши дни е т.нар. Кайсеки Риори готвене, което се предлага в по-голямата част от класните ресторанти в Япония. Кайсеки Риори представлява многостепенно меню, включващо както и в европейската кухня поредица от предястие, супа, основни ястия и десерти. От стила Кайсеки Риори г-жа Московиц представи т.нар. Узаки меню, което в превод означава априлско или пролетно меню. Студентите имаха възможността да опитат суши, тофу, традиционни яйчни рулца и японски аналог на кюфтенца от пилешко месо, а в края на презентацията и традиционния Мача (Зелен чай) от Япония.