Тотю Младенов: Няма да увеличаваме детските и пенсиите
Тотю Младенов: Няма да увеличаваме детските и пенсиите / netinfo

На този етап не се предвижда увеличение на детските добавки и пенсиите, поне докато не се гледа макрорамката на бюджета за следващата година, което ще стане в края на следващия месец, информира в Добрич министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той подчерта, че България е страната с най-дълго платеното майчинство в Европа и това е придобивка, която е запазена, независимо от кризата.

„Даваме парични възнаграждения и на майките с по-ниски доходи – по 35 лв. на дете, смятам, че в състояние на икономическа криза това е максимумът, който можем да дадем.” – категоричен бе Младенов.

„Съчетаването на паричните суми с допълнителни социални услуги е правилната социална политика, от която ще могат да се възползват повече хора”, каза още министърът. Той направи в Добрич първа копка на Общностен център за деца до 7 години и техните родители, който ще бъде изграден по проект „Социално включване”. Общо 56 такива центъра ще заработят в цялата страна, а финансирането е в размер на над 56 млн.лв от Световната банка.