Театър Българска Армия ще гостува в Добрич
Театър Българска Армия ще гостува в Добрич / tba.art.bg

Театър „Българска Армия” ще гостува в Добрич на 15 юли със спектакъла „Да разлаем кучетата” от Емил Атанасов. Режисьор на постановката е Иван Урумов. Сценографията и костюмите са дело на Нина Пашова. Автор на музиката е Добрин Векилов – Дони.

В ролите добричлии ще видят Васил Михайлов, Иван Налбантов, Милен Миланов, Стефка ЯнороваБорислав Стоилов, Георги КадуринМирослав КосевВеселин АнчевТигран ТоросянГеорги КъркелановГергана ДандановаАнастасия ИнгилизоваМирослав Пашов.

„Световна глобализация или национална идентичност?” – това е въпросът!
Все по-често тези основни за човека и обществото фактори застават на две срещуположни, враждуващи страни. Хората и обществата в съвременния свят, като че ли изпадат в заблудата, че за да живеем заедно в едно „голямо село” трябва задължително и априори да изповядваме едни и същи ценности, вери, морални догми и да имаме едва ли не една и съща представа за това как да съществуваме. Това означава тотално да се унифицираме и обезличим, което ми се струва твърде опасна и позната идеология. И още по-страшното е, че това не се налага от някъде високо, от някой голям и силен, а започва да става един вид по вътрешно убеждение, като някакъв  естествен подбор. А в своята същност, човекът е създаден да бъде различен и уникален. И обществата по своя национален, религиозен, както и по-какъвто и да било друг обединяващ ги признак, всъщност са създадени да бъдат различни...Следователно, въпросът не е: „… или …”, а е световна глобализация и национална идентичност – заедно и поотделно” – разсъждава режисьорът Иван Урумов и търси отговорите чрез своя прочит на авторовия текст.

Представлението на „Да разлаем кучетата” е от 20.00 часа в Летен театър Добрич на 15 юли.

Билети може да се закупят пред читалище „Йордан Йовков” и на касата в Органова зала.