Съветниците от БСП няма да оглавяват комисии в ОС
Съветниците от БСП няма да оглавяват комисии в ОС / netinfo
Групата общински съветници от БСП са получили мандат да бъдат конструктивна опозиция в местния парламент, съобщи депутатът Ясен Пенчев. Червените съветници няма да приемат председателски места в постоянните общински комисии, тъй като според социалистите спечелилата мнозинство партия ГЕРБ трябва да поеме отговорността за управлението на Добрич.

Слабото представяне на БСП на изборите в община Добрич се дължи на недостатъчната активност в основните партийни организации. Това сочат първоначалните оценки на социалистите, съобщи още Пенчев. Окончателният анализ на изборните резултати ще бъде направен на разширен пленум на БСП на 26 ноември, когато ще се предложат и мерки за възстановяване влиянието на социалистите в Добрич.

БСП е водеща политическа сила по броя на спечелени кметства в Добричка област. От общо 131 села в региона, 51 са с кметове от БСП. 49 са селата, избрали кандидатите на ДПС. ГЕРБ печели 12 от селските кметове, ЗНС -6 и НДСВ -2 .

В три села предстоят нови избори за кмет, тъй като жителите им не успяха да излъчат кмет и след втория тур на местните избори. Това са балчишките села Царичино и Бобовец и генералтошевското Люляково.