Съветници от БСП в Ситово със сериозни критики към упрвлението на общината
Съветници от БСП в Ситово със сериозни критики към упрвлението на общината / областна управа Силистра

За принципно управление на община Ситово, обл. Силистра, основано на прозрачността и демократичния плурализъм, настояват с нарочна декларация съветниците от БСП в Общинския съвет.

В декларацията те припомнят, че “на първото заседание на Общински съвет Ситово кметът на общината, издигнат от ПП ДПС, гарантира публичност, приемственост и надграждане на постиженията от предишни ръководства. Шест месеца по-късно тези думи останаха само изказани”, се казва в декларацията.

На практика обаче според съветниците от БСП, шест месеца след изборите, сформираното мнозинство между ДПС и групата на „Единство“, работи на основата на безпринципни договорки, основани на лични интереси и безскрупулно консумиране на власт, а управлението на кмета, съветниците определят като  “непрозрачно и основано на задкулисни лични интереси.” Според тях то  показва некомпетентност, липса на визия за развитие на общината, непознаване и пренебрегване  ежедневието на обикновените хора.

Не на последно място съветниците от левицата  категорично се противопоставят  на  безпринципните по думите им през последния месец уволнения на ръководители,  които със своята работа са показали икономически резултати и развитие на секторите, за които отговарят. “Това са хора, които притежават образование, опит и авторитет сред своите съграждани, некорумпирани и неомърсени от политически игри и далавери. За сметка на тях се назначават хора без достатъчна квалификация и професионален опит, които обаче са ценни за управляващите, защото са послушни”, се казва в декларацията, адресирана до жителите на общината и до медиите.

Декларацията е подписана от председателя на групата общински съветници в ОбС – Ситово инж. Николай Неделчев, бивш кмет на общината в три последователни мандата.