Съдът определи 4 години затвор за убийство в Студентски град
Съдът определи 4 години затвор за убийство в Студентски град / Дарик Добрич, архив

Четири години получи добричлията Илко Радев за убийството на своя съквартирант Марио Данев през 2012 г. Това реши СГС. Илко трябва да плати и по 200 000 лв. кръвнина на родителите на убитото им дете, съобщи News7.

19-годишният Марио Данчев от Перник бе убит с нож в Студентски град в София на 1 март 2012 г. Момчето почина след масово сбиване в стая на общежитие в блок 23. В стаята, в която се случи престъплението около 3.00 ч. през нощта, живееха две момчета - братя - убитото момче Марио Данчев и брат му Мартин Данчев, както и трети студент на име Илко Радев, който е родом от Добрич. 

Всички участници в побоя бяха тогава на 19 години. Четирима бяха участниците в сбиването, единият от които беше починалото момче. В стаята възникнал скандал между лицата, последвало сбиване и се стигнало до фаталния край. И четиримата по това време бяха студенти в УНСС за първа година. Тримата 19-годишни бяха задържани за разпит.

На 2 март 2012 г. пуснаха под парична гаранция от 1000 лева 19 - годишния Илко Радев, задържан за убийството на съквартиранта си Марио Данчев.

Прокурорът промени обвинението и на задържаното лице бе повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.119 за извършено умишлено убийство, но при превишаване пределите на неизбежна отбрана. Това означава, че Илко е бил нападнат, отбранявал се е, но отбраната му не е съответствала на нападението. 

Още в началото на разследването е установено, че всички момчета, които са участвали в инцидента, довел до трагичната смърт на Марио Данчев, са имали леки телесни наранявания. Смъртта на Марио е възникнала вследствие на нанесен удар в задната част на тялото.