Световният ден на спортното ориентиране ще бъде отбелязан с празник в парка
Световният ден на спортното ориентиране ще бъде отбелязан с празник в парка / netinfo

Над 50 състезатели се очаква да вземат участие в празника по спортно ориентиране, който ще се проведе от 18 часа в градския парк. Организатор на събитието Спортен клуб по ориентиране „Добротица” – Добрич. Поводът е днешният Световен ден на спортното ориентиране, който се отбелязва за първи път по инициатива на световната федерация по ориентиране IOF.

Целта на празника е да покаже на хората красотата на този „спорт за всички възрасти”. Изработени са два маршрута с различна дължина и брой контролни точки. Предварително е направено обучение в няколко училища в града, като техни ученици ще вземат участие в проявата. Тя няма състезателен характер, целта е всеки участник да премине успешно трасето, уточни пред Дарик президентът на клуба Красимир Ненов. Сборният пункт е пред ресторант „Мечока Бен”, а маршрутите са разчертани в началото на градския парк.

През последните 10 години спортният клуб по ориентиране „Добротица” е провел близо 70 състезания с хиляди участници. Направена е регистрация в сайта на на световната федерация и Добрич е един от хилядите градове в цял свят, който ще се включи в този празник. Всички граждани, независимо от възрастта им, са поканени да вземат участие в честването на Световния ден на спортното ориентиране.