Строителни предприемачи алармират за тежката ситуация в сектора
Строителни предприемачи алармират за тежката ситуация в сектора / netinfo

Строителни предприемачи алармираха за тежката ситуация в сектора и освобождаването на работници с дългогодишен стаж. Това стана ясно на среща на кмета на Добрич с Управителния съвет на областното представителство на Българската строителна камара. В срещата участваха Илия Михайлов, Валентин Зеленченко, Димитър Костов, Иван Добрев и Кирил Апостолов.

Представителите на бранша уведомиха, че се нуждаят от подкрепата на Община Добрич като инвеститор в строителството. Кметицата запозна строителите с Програмата за капиталови разходи за 2010 година и предстоящите ремонтни дейности. Тя изрази своята подкрепа за фирмите в строителния бранш съобразно законовите възможности. 

Детелина Николова запозна  предприемачите с двата мащабни проекта на Община Добрич на стойност близо 10 милиона лева, които ще бъдат реализирани през настоящата година. Проектите са по Оперативна Програма "Регионално развитие" и ще доведат до по-добри условия за бизнес и образование. Кметът представи още инвестиционния проект на Добрич за 10 милиона лева за подобряване на градската среда, както и проекта за реконструкция на зона център. В края на срещата строителните предприемачи бяха информирани за актуалните процедури за избор на изпълнители за строително-ремонтни дейности, които предстоят през настоящата година.