Ансамбъл Добруджа
Ансамбъл Добруджа / Дарик Добрич
Първият съвместен концерт на ПФА"Добруджа" и ансамбъл "Филип Кутев" е разпродаден
Първият от съвместните концерти на ПФА”Добруджа” и Националния фолклорен ансамбъл “Филип Кутев” ще се състои днес от 18.30 часа в зала Добротица в Добрич. Спектаклите са по идея на мениджъра на НФА”Филип Кутев” Николай Падалски.

Днешният концерт е напълно разпродаден, но за фолклорното шоу утре все още има билети, съобщи за Дарик Стоян Господинов – художествен ръководител на ПФА”Добруджа” и на детската танцова студия към ансамбъла, която също ще вземе участие в спектаклите. Концертът утре също е от 18.30 часа.

Добричкият ансамбъл и детската студия ще представят програма от около час и 10 минути, която ще включва добруджански и тракийски танци и песни. НФА “Филип Кутев” ще представи шопски и пирински мелодии и танци.
 
Междувременно стана известно, че Съветът  на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства /ЦИОФФ– България/, който е структура към ЮНЕСКО, ще връчи индивидуалната си годишна награда „Златната кобилица” на Стоян Господинов. Отличието се връчва за изключителен принос в развитието на културата и е голямо признание за мен, сподели Господинов. Съветът ще връчи и колективна награда – на Съюза на българските музикални и танцови дейци.