Стартират съвместни проверки по безопасност на движението на двата бряга на Дунав
Стартират съвместни проверки по безопасност на движението на двата бряга на Дунав / Дарик радио Силистра -архив

Стартират съвместни контролни проверки на българската и румънската пътна полиция в пограничните района на Силистра и Кълъраш. Инициатива се осъществява съгласно подписаните през юни 2010 г. в Гюргево Правила за извършване на съвместни действия на пътните полиции в пограничните райони и осъществяване на съвместна потрулно-постова дейност за опазване на обществения ред от страна на компетентните органи на Република България и Румъния”, информират от ОД на МВР – Силистра.

За седми пореден път съвместните екипи ще работят през активния летен сезон, когато голям брой румънски туристи преминават през Силистренска област на път за морските ни курорти, а наши сънародници предприемат пътувания в северната ни съседка. Освен че ще се грижат за намаляване на предпоставките за тежки пътни инциденти, командированите служители ще са в помощ на сънародниците си при пътуванията им в страната – домакин.

Работата на екипите ще се осъществява по график, изготвен съобразно натовареността на движението, предимно в дните петък, събота и неделя.

Освен в пограничните райони на Силистра и Кълъраш, съвместни екипи ще работят и в районите на Видин – Калафат, Русе – Гюргево, Добрич – Негру вода и Албена – Вама Вече.