Срути се сградата на клуба по щанги Добрич
Срути се сградата на клуба по щанги Добрич / netinfo

Около 9.00 часа тази сутрин се е срутила сградата в градския парк, в която са помещенията на Спортен клуб по вдигане на тежести "Добрич", съобщи за Дарик президентът на клуба Веселин Божков. Пострадали няма.

"Сградата е съборена изцяло. По една случайност няма жертви. Жената, която чисти, е била на стълбите, всичко е станало пред очите й. Първите тренировки са от 9.30. Не ми се мисли какво щеше да стане, ако постройката беше рухнала по-късно", разказа Божков.

Масивната бетонна сграда, в която тренират щангистите, е с площ 220 кв.метра. Тя е дълга 21 и широка 12 метра. Според Божков е строена в началото на 70-те години. В нея освен спортна зала има още три съблекални и сауна.

Все още не ясна причината за срутването. Веселин Божков твърди, че деянието е умишлено. Сградата се намира в близост до кортовете "Изида". По думите на Божков до стената й има 8-9 метров ров - част от строителните дейности, които текат в момента на т.н. младежка площадка. Както е известно обектите там се стопанисват от собственика на "Изида" Младен Матеев - председател на спортната комисия в Общинския съвет.

Именно изкопаният ров според Божков е причинил срутването на сградата.

Община Добрич незабавно информира експертите на Регионалната дирекция за национален строителен надзор за пропадането на сградата, съобщиха от кметството. На мястото са поставени ограждения. Органът, който има отношение и трябва да извърши всички необходими действия за изясняване на причините за срутването е Дирекцията за национален строителен контрол, в конкретния случай Регионалната Дирекция, уточняват от общината.

Сградата е част от капитала на общинското дружество “Спортни имоти’’. След изясняване на причините в Община Добрич ще бъде получен документ с направените констатации от РДНСК, на базата на който ще се предприемат административни мерки съгласно Наредбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Веселин Божков каза още, че под развалините е останало спортно оборудване за 30 хиляди евро.