Абитуриентите на спортното училище
Абитуриентите на спортното училище / netinfo
Спортното училище "Георги Стойков Раковски" в Добрич изпрати зрелостниците си. 18 са тази година абитуриентите на учебното заведение - 4 борци, 4 боксьори, 3 футболисти, 3 лекоатлети, 2 хандбалисти, колездач и тежкоатлет. За най-добър спортист на випуска бе избран борецът Дилян Димитров - европейски и световен вицешампион за състезатели с увреден слух.

Няма ученик, завършил спортното училище, който да не се е реализирал в живота, отбеляза директорът на СУ "Г. С. Раковски" Николай Дяков. Той прочете на абитуриентите поздравителен адрес, изпратен до училището от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. В него се казва: "Тазгодишният випуск е поредният успешен за Вашето спортно училище "Г. С. Раковски", който влиза в живота след неуморни тренировки и многобройни спортни постижения.

Пожелавам на вас, скъпи млади абитуриенти, с още по-голямо желание да продължите с професионалния спорт, да останете верни на любимите си дисциплини и да постигнете мечтаните от Вас успехи в спорта и живота".

Наградата за най-добър спортист на випуска бе връчена на бореца Дилян Димитров. След месец той ще участва на младежката Олимпиада в Турция.
Директорът Николай Дяков връчи грамота за постижения в спорта на Йордан Атанасов - европейски шампион и рекордьор по вдигане на тежести за кадети, двукратен победител в класацията "Спортист на Добрич".

Отличени бяха и двамата хандбалисти, които завършват училището - Михаил Нейчев и Красен Крайчев.

Те са многократни медалисти от първенството и Купата на България за юноши, а вече са основни състезатели и на мъжкия отбор на Добруджа, с който са на финал в А хандбална група.

Трима абитуриенти получиха грамоти за успехи както в спорта, така и в обучението. Отличници на Випуск 2017 са Виктория Трайкова - бокс, Симеон Химчев - борба и Бончо Бончев - борба.

За най-успешен треньор на випуска бе избран Петър Петров от клуба по борба "Добруджански юнак". Грамота бе връчена и на наставника по бокс Стефан Атанасов.

В спортното училище се обучават 170 деца.