Споделят опита от въвеждане на нови услуги за семейства на деца в риск
Споделят опита от въвеждане на нови услуги за семейства на деца в риск / Дарик Добрич

Заключителна среща по проект за развитие на услугата ранна интервенция за деца със специални нужди ще се проведе в Добрич. Проектът се реализира от сдружение "Свети Мина" и фондация "Ръка за помощ" в партньорство с фондация "Карин дом", Варна. Той е финансиран от фондация "Оак" и фондация "Лале" и е насочен към подпомагане на развитието на ранната интервенция от 10 неправителствени организации на територията на страната чрез обучения, предоставяне на експертна помощ и дейности по популяризиране на услугата.

Обучени консултанти са подпомагнали семейства да разберат увреждането на своите деца и да могат сами да прилагат положителни интервенции. Дейностите се извършват в дома на семейството и включват и организирането на мобилен екип от специалисти, който да подпомага работата на консултанта чрез оценка и подкрепящи услуги на семействата с деца в риск.

Заключителната среща ще се проведе от 14.30 часа в малката конферентна зала на хотел "България". В нея освен проекта ще бъде представен и опитът на фондация "Карин дом" по предоставяне на услугата ранна интервенция за деца със специални нужди.