Слънце и облаци, на много места ще превали
Слънце и облаци, на много места ще превали / © Thinkstock/Getty Images

Денят ще започне с предимно слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми, съобщават от НИМХ-БАН. След пладне ще духа слаб, в Северна България - до умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса, минималните - между 8 и 13 градуса.

По Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но по-късно през деня ще има временни увеличения на облачността и на много места ще превали дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад, а около полунощ и ще се усили. Максималните температури ще са между 20 и 23 градуса. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода ще е 11 - 12 градуса.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от запад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 17 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.

В петък ще бъде доста ветровито. Ще духа умерен, в Северна и Източна България силен вятър от запад-северозапад и с него, за кратко, ще нахлуе по-студен въздух. Дневните температури ще се понижат. Ще е почти без валежи, облачността ще е променлива, в много райони често ще намалява до предимно слънчево.

Още през нощта срещу събота вятърът чувствително ще отслабне. Сутринта ще е студено, но през деня ще започне бързо затопляне. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността.

Повече за времето днес и прогноза за следващите десет дни четете на Sinoptik.bg