/ Дарик Добрич
Скоро стартира ЛОТ 1
100547
Скоро стартира ЛОТ 1
  • Скоро стартира ЛОТ 1
Очаква се в скоро време да стартира ЛОТ 1 от проекта за водния цикъл на Добрич. В момента се провеждат последните съгласувателни процедури с МРРБ, а изпълнителят е готов да започне дейностите, съобщи за Дарик кметът Йордан Йорданов.

ЛОТ 1 включва основно подмяна на около 5 км канализация. Трасето обхваща ул. „Кл.Охридски”, бул. „Русия”, ул. „Поп Богомил” и „Калиакра”. Тази канализация ще реши много проблеми в ниските части на бул. „Русия”, където са ставали наводнения, посочи кметът.

Неуредиците около водния цикъл се дължат основно на кратките срокове

Строителството ще отнеме 9-11 месеца. Кметът коментира, че този лот не е могъл да започне заедно с другите три, тъй като изисква повече синхронизиране с МРРБ и МОСВ. По време на дейностите движението по бул. „Русия” ще се извършва в едната лента. Ще се копае в другата лента, която след приключване на ремонта ще бъде изцяло асфалтирана.

Започнала е подготовката за ремонтите и асфалтирането на  уличната инфраструктура в Добрич, които ще се извършват с европейски пари и със собствени средства на общината. По бул. „Добруджа” ще се прави укрепване на мостовите съоръжения. По ул. „Никола Петков” е направено трасиране, ще започне подмяна на бордюри и осветление и ремонт на тротоарите.

Йорданов припомни, че по европроектите до края на годината трябва изцяло да бъдат асфалтирани над 30 км пътна мрежа и около 10 км по водния цикъл. Там, където по водния проект ще бъдат възстановени само изкопаните места, общината ще дозакърпи и облагороди със собствени средства.

Чуйте повече в интервюто с кмета Йордан Йорданов.