Шахматист и борец от Добрич - сред наградените от Фондация Енчо Керязов
Шахматист и борец от Добрич - сред наградените от Фондация Енчо Керязов / Община Добрич

Петокласникът Момчил Златков Петков и единадесетокласникът Панайот Стефанов Димитров са двамата добричлии сред наградените от Фондация „Енчо Керязов”. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 25 февруари 2017 г. в зала „Алена Армеец” в София. Шахматистът Момчил Петков е възпитаник на ОУ „Христо Ботев” в Добрич, а борецът Панайот Димитров се обучава в Спортно училище „Георги Стойков Раковски”.

Шестото издание за наградите на Фондация „Енчо Керязов“ отличава Момчил и Панайот заедно с други младежи от страната като едни от най-успешните талантливи деца на България в категориите ИЗКУСТВО, ОБРАЗОВАНИЕ, СПОРТ. Отличия ще бъдат присъдени и на деца в неравностойно положение, които с достойнство защитават невероятните възможности на човешкия дух, воля и упоритост.

Основната мисия на фондацията е да насърчава и стимулира млади таланти в развитието на техния потенциал. Целта на организацията е да открива и подпомага талантливи деца и младежи в усилията и стремежа им да развиват своите заложби и потенциал в сферата на културата и спорта, науката и технологиите, здравословният начин на живот и екологията, да стимулира както материално, така и морално творческите търсения на млади дарования с успешни изяви и престижни награди от конкурси, фестивали, олимпиади и състезания в избраните от тях области.