С вино от Мурфатлар и археологически артефакти Констанца впечатли  журналисти от Добрич
С вино от Мурфатлар и археологически артефакти Констанца впечатли журналисти от Добрич / Дарик Добрич, Таня Топалова
С вино от Мурфатлар и археологически артефакти Констанца впечатли журналисти от Добрич
50446
С вино от Мурфатлар и археологически артефакти Констанца впечатли журналисти от Добрич
  • С вино от Мурфатлар и археологически артефакти Констанца впечатли журналисти от Добрич

Журналисти от Добрич участваха в демонстрационна туристическа обиколка на избрани културно-исторически обекти в Румъния. Посещението се проведе в рамките на проектТранс Тур Нет: Създаване и маркетинг на пилотни трансгранични туристически продукти в Добруджа”, който се реализира от Висше училище Международен колеж/ВУМК/ и Регионален исторически музей Добрич. Техни партньори са  Търговско – промишлена палата – Констанца, Румъния, Университет „Оvidius” и гимназия „Оvidius” в Констанца.

По проекта са избрани и подробно изследвани от български и румънски експерти 50 най-атрактивни забележителности в Северна Добруджа - 25 в румънската област Констанца и 25 в областите Добрич и Силистра. В списъка попадат културно-исторически и кулинарни обекти, такива, представящи традиционните занаяти, еко – туризма и фестивали. За тях са разработени тематични туристически маршрути и алтернативни трансгранични туристически пакети.

Добричките журналисти посетиха част от избраните обекти от румънска страна – Музеят за национална история и археология в Констанца, Музеят на лозата и виното – Мурфатлар, Алхеологическият музей „Калатис” и останките от древната крепост в сутерена на хотел „Президент” в Мангалия и ресторант „Ла Процап” в Констанца.

Предстои да бъде организиран и демонстрационен тур за румънски журналисти, които ще посетят част от избраните най-атрактивни обекти в областите Добрич и Силистра.

Чуйте в звуковия файл повече за най-голямата винарска изба в Румъния – Мурфатлар, до която се намира и Музеят на лозата и виното: