Румънец обран в Албена, негов сънародник краде напитки
Румънец обран в Албена, негов сънародник краде напитки / БГНЕС

Румънски гражданин, настанен в хотел в КК Албена, се е оплакал в РПУ-Албена, че е обран, съобщават от полицията. От терасата на стаята му били задигнати два маркови спортни екипа и панталони. Гостът е от националния отбор по ръгби на Румъния. Незабавно са проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на полицейското управление и е задържан крадецът - на 43 години, от Варна. Вещите са открити и върнати на собственика. Извършителят е криминално проявен, осъждан за кражби. Образувано е досъдебно производство. 

Още една кражба е станала в Албена на 12 юли. Задигнати са натурални сокове и хранителни продукти от снекбар в хотел в курорта. При оперативно-издирвателните мероприятия, в л.а. "Шевролет", собственост и управляван от 36-годишен румънски гражданин, са намерени 12 бутилки натурален сок, 6 кутии доматен сок, уиски и други хранителни продукти. По случая се извършва проверка.        

Полицаи от РУП Албена задържаха и извършителя на кражба на 200 лева от стая, намираща се в административна сграда на курорта Албена. Това е 45-годишен мъж от с.Батово, общ.Добричка. Парите са върнати на собствениците.