Пускат тока в бившето студентско общежитие
Пускат тока в бившето студентско общежитие / netinfo

Наемателите в бившето студентско общежитие по ул. „Калиакра" 54/1 от утре ще имат ток. Това съобщи в ефира на Дарик радио Илия Михайлов-управител на  „Жилфонд Инвест”- общинската фирма, която стопанисва общежитието. В продължение на над 8 месеца електрозаранването за сградата беше прекъснато заради неплатени сметки. Електоразпределителното дружество Е.ОН  настояваше да бъде изплатен дълг от над 8 хил. лева, за да пусне тока за общежитието. През миналата седмица Областна управа  плати това задължение и сега апартаментите се подготвят за възстановяване на захранването.

От Е.ОН са  уверили, че от утре пускат тока за  40 изрядни наематели. 
В сградата живеят още 18 семейства, които  все още имат дължими сметки за ток. Електрозахранването ще бъде възстановено и за тях  веднага, след като си платят задълженията.

Досега токът в общежитието се отчиташе на общ електромер и впоследствие се разпределяше между  живущите в сградата. Сега  към всеки апартамент е монтиран  електромер и  наемателите стават  отделни абонати на  електроразпределителната фирма. Жилфонд Инвест е поела плащането на присъединителната такса, за което фирмата е отделила над 50 хил. лева.

Наемателите обаче трупат нови  дългове, алармира Илия Михайлов. В сградата по ул. „Калиакра” 54 / 1 неплатената сума за наеми възлиза на 2 586 лева. В съседната сграда на адрес „Калиакра” 54 / 2 неплатените наеми са в размер от 5 343 лева.

Управителят на „Жилфонд Инвест” заяви, че няма да допусне натрупването на нови големи задължения. От идната седмица фирмата започва процедура за принудително освобождаване на наемателите със задължения за над 3 месеца.