/ Община Добрич
Новият роман на Галин Никифоров - "Тяло под роклята" ще има първа среща със своята публика в Добрич. Премиерата е от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. За книгата ще говори литературният критик Драгомил Георгиев, който казва: "Авторът остава верен на естетическите си трайни пристрастия. Изборът на писателя е към осъзнаването на същността, болките и трагизма да си различен, т.е. да си носиш кръста, Съдбата си и да имаш куража да се изправиш срещу възможното, общото. Това го могат изключителните, силните натури, които не търсят оправданията, а смело крачат през времето, пространството и епохата си. Такъв е новият герой на романиста - Борис. Творбата е богата на културни пластове, на различните методи и форми на разказване, което прави текста насочен към подготвения читател, който има потребности от експериментално и иновативно четиво, което те кара да съпреживяваш, да мислиш и да изпитваш духовна наслада.“

Писателят Галин Никифоров е възпитаник на ПМГ „Иван Вазов“ и живее в родния си град Добрич. Автор е на шест романа, за които е бил многократно номиниран на различни конкурси и е удостояван с големи литературни награди. През 2011 г. "Лятото на неудачниците" е обявен за "Български роман на годината". През същата година печели и наградата "Елиас Канети" с друг свой роман - "Къщата на клоуните". По новелата му „Нощта на мечтите“ е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

В края на септември тази година "Сиела" издаде "Тяло под роклята" - "мащабен и неочакван роман за изкуплението. Книгата напълно ще промени представата ви за социалните, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в стремежа си към доброто. „Тяло под роклята“ е провокативен, оголващ човешката психика до най-елементарните частици и същевременно жесток и мълчалив роман".