Предстои студена и мрачна седмица
Предстои студена и мрачна седмица / netinfo

Очаква ни студена за сезона и мрачна седмица, съобщава сайтът www.vremeto.bg. Минималната температура за Добрич за периода ще бъде минус 5 градуса, а максималната - плюс 8 градуса.

Днес температурата няма да надхвърли нула градуса, ще вали сняг.Снеговалежите ще продължат и през нощта срещу вторник, но от запад на изток ще започнат да отслабват.

Във вторник повече сняг се очаква да превалява над крайните източни и югоизточни райони. Над останалата част от страната облачността ще остане значителна и на места с прекъсвания ще продължи да превалява сняг.  Към края на деня във вторник над западните райони валежите временно ще спрат, но още през нощта срещу сряда с приближаването на нов средиземноморски циклон от запад, облачността ще се уплътни и отново над Западна България ще завали сняг.

В сряда снеговалежите постепенно ще обхванат и Централна България, но няма да са с висок интензивност. С прекъсвания ще превалява над цялата страна, повече сняг се очаква да падне над Северозападна България, а към края на деня и в Добруджа. По Черноморието ще превалява предимно дъжд.

Дневните температурите в понеделник ще бъдат най-ниски между минус 4 и плюс 1 градуса. Във вторник и сряда дневните температури ще бъдат малко по-високи, като по Черноморието ще бъдат и над нулата.

Сутрешните температури ще бъдат между минус 5 и 1 градус, като в сряда сутринта се очаква да бъдат и по-ниски.