Правителството отпусна 200 000 лева за модернизация на стадион Пионер
Правителството отпусна 200 000 лева за модернизация на стадион Пионер / Дарик Добрич

Министерският съвет одобри на днешното си заседание допълнителни трансфери по бюджетите на няколко общини за реализиране на проекти за подобряване на инфраструктурата, съобщават от правителствената пресслужба. Община Добрич получава 200 000 лв. за модернизация на техническата база на стадион „Пионер”.

Дарик припомня, че община Добрич има внесен проект в Министерството на младежта и спорта за отпускане на средства за подобряване на условията на стадион "Пионер". Той е на стойност 700 000 лева и предвижда изграждането на два терена - един с изкуствена и един с естествена тревна настилка, както и съблекални. Идеята е стадионът да се ползва основно за тренировки на детско-юношеската школа на футболния отбор.

Кметът Йордан Йорданов и изпълнителният директор на ФК „Добруджа“ Светослав Петров в продължение на две седмици са провели множество разговори за осигуряване на финансиране за подобряване на базата и създаване на подходящи условия за тренировъчния процес на младите футболисти, съобщават от пресслужбата на общината.

„Като създадем подходящи условия за тренировки на младежите, ще подобрим детската школа, а така по-лесно ще се търсят инвеститори, които да развиват спорта в Добрич”, коментира кметът Йордан Йорданов.