Ден на българската община в Каварна
Ден на българската община в Каварна / Община Каварна
По повод 12 октомври - Ден на българската община, ученици от VIII клас от ПЗГ “Климент Тимирязев“ заедно със своя класен ръководител Теменужка Габракова посетиха Община Каварна. Кметът Нина Ставрева тържествено връчи кметската огърлица на Васил Димитров, който зае кметското място за един час. Първата заповед на дублиращия кмет Васил Димитров бе във връзка с осигуряване на безопасността на децата и учениците от Община Каварна. Заедно със своите съученици, Димитров и Ставрева обсъдиха и настоящите проблеми, които са на дневен ред в Общината.

Ученици от СУ “Стефан Караджа“ , НУ “Братя Миладинови“ и клуб “Журналист“ към Център за подкрепа на личностното развитие – ОДК също посетиха и разгледаха общинска администрация. В заседателната зала специално за тях бе прожектирана презентация за развитието на туризма в Общината, която бе водена от зам.-кмета Йордан Йорданов.

Община Каварна отвори врати и за най-малките жители на града. Деца от ДГ “Радост“ и ДГ “Здравец“ бяха специални гости. Нина Ставрева им показа кметската огърлица, герба и печата на Общината. На всички посетители тя Ставрева подари книга за Каварна и сувенири.

В Деня на отворените врати общинска администрация посетиха повече от 300 деца и граждани.