/ Община Каварна
Кметът Нина Ставрева откри новата учебна години в училищата в Каварна - СУ „Стефан Караджа”,  ОУ „Йордан Йовков”, НУ „Братя Миладинови” и ПЗГ „Климент Тимирязев“. Тя поздрави учителите, учениците и родителите, призовавайки с гордост да отстояват и съхраняват традициите на българското образование.

„Нека днешният ден постави началото на една успешна и ползотворна за всички вас учебна година!“, пожела Ставрева. За трета поредна година всички деца получиха като подарък книжката „Каварна - моят роден край“.

Общо 127 първокласници прекрачиха днес прага на общинските училища в Каварна. Те са разпределени в пет общински училища. В СУ „Стефан Караджа“ в първи клас паралелките са две с общо 47 деца.  Две паралелки за първи клас с по 22 и 23 деца има и в ОУ„ Йордан Йовков”. В начално училище „Братя Миладинови” децата в първи клас  са 26, разпределени в 2 паралелки.

Училището в с. Белгун посрещна шестима първокласници, записани в слята паралелка. В началното училище в с. Септемврийци първокласниците са трима.