/ Снимка: Дарик, архив
Окончателно решение на Върховен касационен съд остави в сила решението на Апелативен съд-Варна, с което е потвърдена изцяло осъдителната присъда на Окръжен съд-Силистра срещу Десислав Пенчев, Камен Костов, Кристиан Христов и Петър Гичков. 

Една година затвор и 2500 лева глоба получи 20-годишен за наркотици

На 8 ноември 2015 г. четиримата осъдени са спрели принудително микробус, от който издърпали отвън двама младежи, нанесли им побой и им иззели вещите, след което ги вкарали в багажника на лек автомобил и ги изоставили на път извън населено място. Тези действия са квалифицирани като престъпление – отвличане. За Камен Христов е извършено в условията на опасен рецидив.

Както пред въззивната, така и пред върховната касационна инстанция, четиримата осъдени претендирали пълно оправдаване или връщане на делото за ново разглеждане, но жалбите им са обявени за напълно неоснователни. Наложените наказания са преценени като справедливи, а намаляването на размера им - като проява на прекалена снизходителност, несъответстваща на целта на закона.

Осъдиха каварненец за хулиганство

Водеща роля при извършване на престъплението има Десислав Пенчев, който е общински съветник, без това му занимание да има отношение към случая. За извършеното Десислав Пенчев, Камен Костов и Петър Гичков вече изтърпяват наказание лишаване от свобода за срок от пет години, а Кристиан Христов - лишаване от свобода за срок от шест години, наложени от първата инстанция.

Осъдените ще следва солидарно да заплатят на пострадалите обезщетение за причинените неимуществени вреди.