съд Добрич
съд Добрич / Окръжен съд-Добрич
Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди изцяло присъда на Районен съд - Каварна, с която мъж от същия град е осъден на 6 месеца затвор за хулиганство. Той ще изтърпи присъдата си при първоначален строг режим. На подсъдимия е наложено и наказание „обществено порицание“, което следва да бъде обявено на страниците на общинския вестник в Каварна.
 
34-годишният мъж е признат за виновен в това, че на 14 и 15 ноември 2016г., в Районното управление на МВР в Каварна, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. В двата поредни дни мъжът крещял, ругаел и заплашвал полицейски служители, събличал се гол, демонтирал осветително тяло в изолаторното помещение и блъскал по вратата.
 
Подсъдимият бил задържан, след като в полицията се получил сигнал, че нарушава издадена срещу него заповед за защита от домашно насилие. Непосредствено след вкарването му в сградата на районното управление той започнал да се държи непристойно и провокативно.
 
Окръжният съд e извършил цялостна проверка на обжалвания съдебен акт и е приел за безспорно установено, че подсъдимият е демонстрирал поведение, което противоречи на установените в обществото морал и порядък и което е провокирано от хулигански подбуди. Съдебният състав е преценил, че наложеното на мъжа наказание правилно е било съобразено и с обременено съдебно минало на подсъдимия, който има 11 осъждания за разнородна престъпна дейност.
 
Решението на Окръжния съд е окончателно.