Конкурс "Сарандев" за 27-и път
Конкурс "Сарандев" за 27-и път / netinfo
Поредното издание на Европейския младежки поп-рок конкурс „Сарандев” ще се състои на 16, 17 и 18 май 2018 година, съобщиха организаторите от Младежкия център. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.
 
В 27-ото издание на поп форума могат да вземат участие млади певци – индивидуални изпълнители от 11 до 30 годишна възраст, разпределени в три възрастови групи – до 14, до 18 и до 30 години.

Изпълнителка от Казахстан стана носител на Гран При в конкурса "Сарандев"
 
Конкурсът преминава в два етапа. В първия етап организаторите очакват заявки за участие с демозаписи до 13 април.
 
Демозаписите трябва да включват до две песни в един от следните  формати – WAV, MP3, MP4, MPG, AVI.  Желателно е една от песните да е на роден език.  Не е задължително песните, с които се представя участникът в първия етап, да са конкурсните песни.
 
Селекционна комисия ще прослуша записите и ще допусне участие във втория етап на конкурса. Допуснатите ще бъдат уведомени до 25 април.
 
Самият конкурс през май включва представяне на песен на родния език и песен по избор. Допуснатите се представят и в двата тура. Изпълненията са на живо, а музикалният съпровод се осигурява от участниците, като инструменталите се изпращат най-късно до 11 май.
 
Наградният фонд е 5000 лева, а таксата за участие – 30 лева.