/ Sofia Photo Agency, архив
Обучение по туризъм за безработни българи и румънци ще се проведе на 31 май и 1 юни 2018 г. в Добрич. Семинарът е част от проекта „Трансгранични центрове за устойчива заетост в областите на информационните технологии, туризма и селското стопанство“, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие по програма Интеррег.

Семинарът ще се води от преподавателите проф. Соня Милева и проф. Мария Воденска и ще даде възможност на 20 участници да обогатят знанията си в сферата на туризма и по този начин да получат по-добри възможности за намиране на работа и професионално развитие в сектора. Интензивната програма цели да предостави на участниците както теоретично въведение в основите на туризма, така и възможността да приложат придобитите знания и умения в практически казус.

Проектът е насочен към създаването на устойчива заетост и повишаване на квалификацията в българо-румънския трансграничен регион. Той цели да противодейства на високите нива на безработица (около 10% за Румъния и 12% за България) и ниските нива на инвестиции и предприемачески дейности в региона. Предвижда се предоставянето на обучения, създаване на центрове за устойчива заетост и виртуален център, който съдържа богат набор от образователни материали и информация за възможностите за работа в областите на информационните технологии, селското стопанство и туризма.