Стадион Калиакра в Каварна
Стадион Калиакра в Каварна / gong.bg
На стадион „Калиакра” в Каварна от 17.30 ч. ще се проведе футболната среща от Първа професионална лига между отборите на „Черно море” – Варна и „Левски” – София. Заради очаквания зрителски интерес и голям брой фенове, които ще посетят мача, Областна дирекция на МВР Добрич предприема мерки за осигуряване на обществения ред, информират оттам.
 
Ще има засилено полицейско присъствие по главен път I-9 в участъка Варна – Каварна. Организирано пътуващи фенове на отборите ще бъдат съпровождани с полицейски ескорт, за да не се допускат инциденти.
 
В спортната зона на стадион „Каликра” ще се правят засилени проверки на КПП и ще бъде въведен пропускателен режим. Привържениците на двата отбора ще бъдат разпределени в отделни сектори и зони.
 
От полицията напомнят още, че на посетителите на мача на стадиона е забранено да внасят алкохолни напитки, наркотични или други упойващи вещества; оръжие и предмети, които могат да се използват като оръжие; спрейове със защитен газ, с разяждащи или с оцветяващи вещества; бутилки, включително пластмасови, над 500 мл, или предмети, произведени от чуплив или от особено твърд материал; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; знамена и плакати с дръжки по-дълги от 1 м и с диаметър по-голям от 1 см, с изключение на олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см.
 
В спортната зона на стадиона не се допускат зрители, които отказват да бъдат проверени или носят предмети, чието внасяне е забранено; хора в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични или други упойващи вещества; малолетни без пълнолетен придружител и лица с наложена принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина.