Oткриват реновирания Младежки център
Oткриват реновирания Младежки център / Дарик Добрич

Кметът Йордан Йорданов ще открие официално реновирания Младежки център от 11.00 часа. Официален гост на събитието ще бъде посланикът на Норвегия у нас Н. Пр. Гюру Катарина Викьор.

Проектът на Община Добрич „Младежки център Добрич - Вашето утре" е финансиран по „Програма Деца и младежи в риск" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Партньори са Народно читалище „Романо дром 2002", СОУ „Любен Каравелов" и СОУ „Димитър Талев". Стойността на проекта е 1 269 461 евро. Неговата цел е привличане и интегриране в общността на младежи между 15 и 29 години, включително такива в риск от социално изключване, в неравностойно положение, роми и други етнически групи, чрез включването им в дейностите на Младежки център Добрич.

По проекта се сформираха 17 нови групи по интереси с продължителност 10 месеца; назначиха се 5-ма младежки работници, 2-ма ромски медиатори и 2-ма психолози.
Бе направен ремонт с полагане на топлоизолации по стени, покриви и подове, подмяна на дограма; подмяна на водопроводна и канализационна мрежи и ремонт на санитарните възли;; реконструкция на котелната инсталация и системите на вентилация и отопление на концертната зала. Обособен е "кампус" с 35 легла в 11 стаи, всяка с отделен санитарен възел. Има достъпна среда за хора с увреждания.

Обновени са залите в Младежки център е осигурено необходимото оборудване. Концертна зала е с модерен интериор, със съвременни технологии в озвучаването и сценичното осветление за провеждане на концерти, конференции и семинари.