Започва Борсата за семена и посадъчен материал, организирана от Добрички панир АД
Започва Борсата за семена и посадъчен материал, организирана от Добрички панир АД / Дарик Добрич
Специализираното изложение може да бъде посетено в комплекс "Простор" до 3 февруари

Поредното издание на Борсата за семена и посадъчен материал започва днес и ще продължи до 3 февруари. Специализираното изложение се организира за 24-и пореден път от "Добрички панаир" АД. Във форума ще участват близо 70 фирми.

През петте дни земеделските производители ще имат възможност да изберат най-добрите продукти за сеитбена кампания `2018-а.

За първа година интерес към изложението проявяват фирми занимаващи се с биопродукти. Наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература, ще бъде представена и селскостопанска техника.

Стартира 23-та Борса за семена и посадъчен материал на "Добрички панаир" 

Официалното откриване на Борсата е предвидено за 10 часа в Спортен комплекс „Простор“ в Добрич. Поканени са гости от Министерството на земеделието и храните, ДФ Земеделие, народни представители, областният управител и представители на местната власт и структури на земеделието в Добрич. Изложението ще бъде открито от кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Областният информационен център ще има открита приемна и информационен щанд на панаира. Целта е популяризиране дейността и услугите на центъра, както и предоставяне на информация и консултация за актуални и предстоящи възможности за европейско финансиране, които Програмата за развитие на селските райони и другите оперативни програми предоставят.

Борсата за семена в Добрич се утвърди като своеобразен център, както за излагане на българската продукция така и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци.

Интересът към изложението се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентноспособни на пазара, отбелязват организаторите.

На коктейл тази вечер от 19:30 часа  ще бъдат връчени традиционните награди на "Добрички панаир" АД.