/ netinfo
Исторически филм ще бъде показан в Каменна зала на Двореца на 23 февруари /събота/ от 15:30 ч. Това е лентата "Съ Нами Богъ" - петсерийна пълнометражна поредица за непознатата история на Европа, в която са вплетени архивни кадри и от Архитектурно-парковия комплекс в Балчик.

Заснета в над 15 европейски държави, в над 35 града и в някои от знаковите дворци на Европа, тя е разказ за седемдесетте най-драматични години за Стария континент /1878 – 1948 г/.
 
Във филма присъстват уникални кино и фотоархиви, показващи блясъка на Стария континент отвътре така, както само монарсите са го виждали. В него тече разказ за коварства, достойнство, интриги, любови, себеотрицание и саможертва.

От Лондон до Санкт Петербург, от Версай до Виена,от Вроцлав до Киев, от Берлин до Москва, от Ватикана до островите на Гърция и Константинопол минава историята и на Третата Българска държава.

Владетелите на Третото Българско царство са най-близки роднини на руските императори, британските, френските, италианските крале. Всички те сключват съюзи и бракове, спорят и воюват помежду си, за да сe превърне Европа в това, което е днес, пише в анотацията на филма.

Преди прожекциите, продуцентът и режисьор Степан Поляков ще се срещне с публиката. Ще има онлайн включване на Митко Щерев, който сътворява музиката към документалната поредица. Входът за събитието е свободен.