/ Дарик Добрич
Състав на Окръжния съд в Добрич призна присъда, постановена срещу холандски гражданин в родината му. На мъжа е наложена пробационна мярка - 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Той е с последен адрес на пребиваване в село в община Балчик.

Осъдиха на шест месеца затвор и 5 000 лева глоба дилър на марихуана

Бил осъден за отглеждане на 145 растения марихуана и в кражба на електроенергия, извършени в периода 1 - 17 септември 2014 г. в Ейнховен. С присъдата, постановена от Окръжен съд Ост-Брабант, му е наложено условно наказание лишаване от свобода за срок от 2 месеца, с 2-годишен изпитателен срок.

Спрямо мъжа е постановена и пробационна мярка - 100 часа труд в полза на обществото, подлежаща на замяна при неизпълнение с 50 дни лишаване от свобода. Присъдата е влязла в сила на 12 юли 2018 година.

Осъдиха условно 23-годишен за разпространение на марихуана

Производството в Окръжния съд в Добрич бе образувано по постъпило от холандските власти удостоверение. Делото бе гледано в отсъствието на мъжа, който не е бил открит на адреса по регистрацията.

Заловиха трима души, продавали дрога в училищен двор в Добрич

Съгласно представените пред съда справки обаче, той е със статут на постоянно пребиваващ у нас, с издадена от ОД на МВР - Добрич карта за пребиваване на гражданин на ЕС.

Решението подлежи на обжалване и протест в 5-дневен срок.