Осъден за наркопрестъпление обжалва  присъда на Добричкия окръжен съд
Осъден за наркопрестъпление обжалва присъда на Добричкия окръжен съд / netinfo

3 години и 10 месеца затвор и 10 000 лева глоба за притежанието на марихуана на стойност близо 700 лв. е присъдата на Добричкия окръжен съд, която Андреан Атанасов обжалва днес пред Варненския апелативен съд. Това съобщават от пресслужбата на съда.

На 18 октомври тази година при условията на съкратено съдебно следствие, признаване на вината, фактите и обстоятелствата, посочени в обвинителния акт, първоинстанционният съд е наложил наказание под минимума, определен от закона. За наркопрестъпление, извършено при условията на опасен рецидив законодателят е предвидил долна граница на наказанието 5 години „лишаване от свобода”.

35 годишният Атанасов бил спрян от полицията за проверка в началото на месец май тази година на пътя Варна – Добрич след сигнал, че превозва наркотици. При задържането той оказал яростна съпротива на униформените, които иззели от него пакет с близо 105 грама марихуана.

В съдебната биография на Андреан това е 4-та присъда. Последното му наказание е изтърпяно ефективно и е за същото престъпление. 5 месеца след последното излизане от затвора Атанасов отново застава пред съда.

Варненският апелативен съд ще се произнесе по жалбата в законния срок.