Освобождават 20 човека от Тролейбусен транспорт
Освобождават 20 човека от Тролейбусен транспорт / Дарик Добрич

20 работници, между които 13 шофьори и 7 други служители от "Тролейбусен транспорт" ще бъдат уволнени, съобщи  за Дарик председателят на КТ"Подкрепа" - Добрич  Маргарита Нейкова. В дружество вече е в ход процедура за масови съкращения. Уведомления за това са изпратени до синдикатите и до Агенцията по заетостта в петък – 11 юли.

Част от служителите на тролейбусната фирма междувременно са прехвърлени на работа в "Автобусен транспорт" и в момента там на работа са останали 44 души. 20 от тях ще бъдат уволнени, петима излизат в пенсия, а 24 запазват работните си места. От началото на юли в Добрич не се движат тролеи, но фирмата има нужда от служители, за да се поддържа тролейбусната мрежа, която остана под напрежение, посочи Нейкова.

Тя обясни, че процедурата за масови съкращения трае 45 дни, като през това време се извършват консултации със синдикатите и представителите на работниците и служителите.
След този срок работниците ще получат 30-дневни предизвестия за предстоящите съкращения. Сметките показват, че реалните уволнения ще станат след около два месеца и половина.

Предстоящите масови съкращения в "Тролейбусен транспорт" бяха обсъдени на заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество, в работата му се включи и председателят на Общинския съвет Ангел Табаков.